Μαγειρέματα / March 1, 2014

Ραβανί

Σιρόπι:

Βράζουμε για 10΄ 3 κούπες ζάχαρη με 3 κούπες νερό,χυμό

και φλούδα μισού λεμονιού.

 

ravani

 

 

Μόλις κρυώσει το σιρόπι ξεκινάμε χτυπώντας ½ κούπα ζάχαρη με 1 κούπα καλαμποκέλαιο.

Προσθέτουμε 4 αυγά,2 βανίλιες,λίγο μαστίχα,ξύσμα ενός λεμονιού,200-250gr γιαούρτι στραγγιστό1 κούπα αλεύρι,2κούπες σιμιγδάλι χοντρό και 2 κουτ.γλυκού baking powder.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 30΄περίπου να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως σιγά-σιγά ώστε να το απορροφήσει όλο….

ravani_2

 

 

Εμείς όπως και τα παιδιά μας στον 6ο παιδικό σταθμό το απολαύσαμε μετά την εκδρομή μας στο μετρό…..

 

ravani_3




0 Comment

Leave a Reply