Μαγειρέματα / February 22, 2014

Τραγανά ψωμάκια για πρωινό!

‘’ΤΡΑΓΑΝΑ  ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ.”

bread

Υλικά

280 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά μπέικιν  πάουντερ

¾   κουταλάκι του γλυκού σόδα

¾  κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½  φλιτζάνι γραβιέρα ( τριμμένη)

½ μάτσο δυόσμο

125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

175 γρ. ξινόγαλο

2 κουταλάκια του γλυκού  ζάχαρη.

 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη  ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν  πάουντερ, αλάτι και σόδα . Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να τρίβεται. Μετά βάζουμε όλο το αλάτι  και στο τέλος το ξινόγαλο. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το ξινόγαλο από το μείγμα. Χωρίζουμε σε έξι ίσα μέρη, αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους  τα πατάμε λίγο από πάνω   και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα σε φούρνο με θερμοκρασία 200 βαθμούς  για 15 λεπτά.

Kαλή επιτυχία!                                                                                 

 

Σούλα Κόκλα -μαγείρισσα 1ου Π.Σ.

                                                                                        




0 Comment

Leave a Reply